Localizare unitati de cazare ale Agentiei Funny Travel in Paralia Katerini

Localizare statiuni Riviera Olimpului

Riviera Olimpului: Paralia Katerini,  Olimpic Beach,  Nei Pori

“Nu conteaza ceea ce se intampla, calatoriile iti ofera mereu o poveste de spus” ….si cu siguranta o vacanta pe Riviera Olimpului iti va da ocazia sa ai multe de povestit, fie ca te decizi sa alegi Paralia Katerini, Olimpic Beach sau Nei Pori ca locatie pentru inceputul povestilor tale despre vacanta, plaja, mare, Olimp, Meteore, Salonic, si cate si mai cate…

Cand vei vizita pentru prima data aceasta regiune, vei avea probabil doua sentimente distincte: ca ai ajuns intr-un loc nou, pe care il descoperi cu incantare pentru prima data, dar si ca esti inca “acasa”…deoarece grecii din aceasta zona vorbesc bine limba romana, afisand pana si in magazine, restaurate, taverne sau cafenele anunturi, sau preturi in limba romana.

Astfel, daca este printre primele dati cand ai decis sa pleci din tara, si iti este teama ca nu te vei descurca intr-o conversatie, iti recomandam cu cea mai mare caldura sa vii pe Riviera Olimpului, unde cu siguranta te vei simti binevenit si nu vei avea probleme de acomodare.

Daca ai ajuns pana aici ar fi pacat sa ratezi Muntele Olimp… trebuie sa ii vizitezi pe zeii greciei antice chiar la ei acasa si sa faci o excursie la Meteora unde vei ramane mut de uimire in fata manastirilor din varful imenselor formatiuni stancoase ce par sculpate acolo chiar de mana lui Dumnezeu.

STATIUNEA PARALIA KATERINI

• In Nordul Greciei, la numai 700 km de Bucuresti, se afla provincia Macedonia, “prima patrie a grecilor“. Macedonienii s-au instalat aici la inceputul mileniului 2 i.e.n. si apoi s-au raspandit in Pieria, zona din partea nordica a Muntelui Olimp, numita “tara bogata” sau “tara de sub munte”. Statiunea Paralia si orasul Katerini alcatuiesc cel mai cosmopolit si luminos colt din Pieria.

Paralia Katerini reprezinta perla statiunilor de pe litoralul Greciei de Nord, situata la 75 km sud de Salonic si 20 km de Muntele Olimp.

• In statiune veti gasi hoteluri mici si primitoare, cu o atmosfera familiala, supermarketuri, magazine de souveniruri, de confectii, de obiecte si articole de plaja. Aici se gasesc cele mai multe magazine cu blanuri si bijuterii din zona. De-a lungul plajei se afla numeroase restaurante si taverne traditionale, cu preparate gustoase, la preturi accesibile, dar si discoteci si cluburi de noapte.

• Plaja lunga din Paralia Katerini se remarca pentru nisipul auriu si apele curate. Sporturile maritime, hidrobicicletele, etc. completeaza jocul in valurile marii. Pentru cei mici exista tobogane de apa si “Luna Park”. Fiind situata aproape de Muntele Olimp, clima este placuta, cu aer curat si proaspat.

Site in curs de actualizare